נתחיל עם דברי התודה שקראה המורה קרן הלוי, תרפיסטית על פי תפקידה, למתנדבי "ידיד לחינוך" בביה"ס "ניצנים" בחולון עם סיום שנת הלימודים:
נוֹשְׂאִים אָנוּ בְּאַהֲבָה אֶת הַתַּפְקִיד לְהַגִּיעַ כְּמִתְנַדְּבִים בְּאוֹר וְחִיּוּךְ וּלְהַעֲנִיק מִזְּמַנֵּנוּ בְּנֶפֶשׁ חֲפֵצָה.
יְלָדִים מְחַכִּים בְּעֵינַיִם לוֹהֲטוֹת לִרְאוֹת פָּנִים חַמּוֹת וִידִידוּתִיּוֹת. אָנוּ נְכוֹנִים לָתֵת מֵהַלֵּב וְהַיֶּדַע וּלְלַוּוֹת אוֹתָם צַעַד צַעַד לְהַצְלָחָה.
אָנוּ הַצֶּוֶת וְהַיְּלָדִים מְבַקְּשִׁים לְהַבִּיעַ תּוֹדָה עֲמֻקָּה עַל נְתִינַת לִבְּכֶם הַגְּדוֹלָה.
תְּרוּמַתְכֶם חֲשׁוּבָה לָנוּ מְאֹד.
מַשְׁמָעוּת אֲמִתִּית שֶׁלִּמַּדְתֶּם אוֹתָנוּ, מָה הִיא נְתִינָה.
מִכָּל הַלֵּב תּוֹדָה אָנוּ אוֹמְרִים עַל הָרֹךְ, הַסַּבְלָנוּת וְהָאַהֲבָה
אז מה אתם אומרים על הדברים?
ובכן, הדבר היה ככה: קרן נשאה הרצאה בפני הנוכחים בנושא הבינה המלאכותית. בסופה של ההרצאה סיפרה, שביקשה מהצ'אט GPT שהוא יישום של הבינה המלאכותית, לחבר דברי תודה למתנדבים בביה"ס, וזה מה שיצא לאחר שהזינה אותו בנתוני יסוד.
אפשר לראות כאן בהחלט את הפוטנציאל שבשימוש ביישום הזה. אפשר גם לראות שיש עוד הרבה מה לשפר. לעיתים מתקבלות תוצאות ממש טובות ולעיתים פחות. נסו למצוא היכן הבעייה בטקסט הזה וכיצד ניתן בקלות לתקנו.
השימוש בצ'אט GPT הוא פשוט. כל ילד יכול להעזר בו, וזה מה שמפחיד ומדאיג. הוא מאתגר בעיקר את מערכת החינוך.
מה טעם לתת שיעורי בית או עבודה לתלמיד או סטודנט, כשהוא יכול לשלוף אותם בלחיצת כפתור בלי להשקיע מחשבה או מאמץ כלשהו. מה גם שכאמור, שימוש אוטומטי יכול להסיח את הדעת מטעויות (הבינה המלאכותית לא חפה מטעויות}.